Chivotul syncategorematelor şi infinitul, autor Tudor Ghideanu

teorema

 

Liceul cu Program Sportiv din Roman a găzduit sîmbătă, 22 octombrie, lansarea a două volume apărute la Editura “Muşatinia”, “Chivotul syncategorematelor şi infinitul” autor prof. univ. dr. TudorGhideanu, şi “Predicile Sfîntului Ioan Gură de Aur, în haine ri(t)mate” autor prof. Mihai Andone, precum şi apariţia numărului 3 al revistei “Melidonium”, fondată de Societatea Culturală “George Radu Melidon” din Roman.
La eveniment au participat PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, protopopul Florin Aurel Țuscanu, publicistul Gheorghe A.M. Ciobanu, Emilia Țuțuianu Dospinescu, directoarea Editurii “Mușatinia” din Roman, unde au văzut lumina tiparului cele trei publicații, reprezentanți ai autorităților locale, oameni de cultură din județul Neamț, profesori.
Cuvîntul de deschidere l-a avut PS Ioachim Băcăuanul: “Sîntem în fața unor lucrări deosebite. Este vorba de omul-persoană și de omul-instituție care dă din harul său, devine izvor din care ne adăpăm cu toții“.

lansare carte Editura Muşatinia

lansare carte Editura Muşatinia

Autor a peste 40 de volume știinţifice, în care a adunat foarte mulți ani de trudă, profesor universitar doctor Tudor Ghideanu, de la Universitatea “Al.I. Cuza” din Iaşi, născut la Cordun, a lansat la Roman volumul “Chivotul syncategorematelor și infinitul”, care constituie contribuția originală a autorului în domeniul teoretic și aplicativ al informaticii. Structurată în două părţi, lucrarea prezintă în trei limbi – germană, engleză și română – metoda celor patru conectori logici: negația, disjuncția, conjuncția și rejecția. Tema infinitului în microcosmos, dincolo de barierele luminii, este una dintre dificultățile teoretice pe care profesorul Ghideanu o tratează răbdător în a doua parte a cărţii.Temele acestei lucrări au stîrnit multe neînţelegeri din partea celor mai puțin avizaţi în variile domenii la care se face referire şi care se subordonează, teoretic, drept «chivotul syncategorematelor»“, a spus profesorul Tudor Ghideanu. Conștient că problematica dezbătută în lucrare este o gimnastică intelectuală epuizantă pentru auditoriul nespecializat prezent la lansare, expunerea lucrării a fost făcută succint, lăsîndu-l pe acesta să aprecieze acasă oboseala întregii lecturi. Au urmat prezentările numărului III al revistei Melidonium şi a cărţii “Predicile Sfântului Ioan Gură de Aur, în haine ri(t)mate”.

lansare carte

lansare carte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s