Ascultă cu inima, Maria Agafiţei

mariaO reflectare mai elocventă şi adevărat a realităţilor de azi din România aşa cum sunt ele de drept şi de fapt şi nu cosmetizate pentru imagine şi politicianism găsim aici în cuvintele simple, alcătuirile nepretenţioase şi fără paradă de imaginativ limitându-se la esenţialul uman. Un strigat de durere simţi citind rândurile doamnei Maria Agafiţei putând încadra scriitura aceasta într-o poezie naivă după modelul picturii naive… şi dorinţa de un mai bine şi mai frumos spuse prin mijloacele simple şi naiv sincere ale omului de buna credinţă, comparativ cu imaginarul grandilocvent al poeziei galonate a unor poeţi.
Aceste cuvinte simple dar pline de un adevăr amar merg la sufletul cititorilor. Ecouri de poezie populară se întrevăd în câteva versuri cum ar fi:
,,floare albă,
floare mică
nu iubi
daca ţii frică…
iubeşte încetişor
pe-al tău drag,
pe-al tău odor.”
În cuvintele scrise de doamna Maria Agafiţei am regăsit soarta a mii daca nu zeci de români plecaţi din ţară de nevoie. Aici este cioplit strigatul lor de durere şi deznădejde dar plin totuşi de speranţă, un strigăt constructiv îndreptat înspre un mâine mai bun pentru toţi românii.

Emilia Ţuţuianu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s