Descoperiri arheologice din târgul medieval al Romanului – Otilia Mircea, G. D. Hânceanu

3copertaPrezentarea lucrării va avea loc la Muzeul de Istorie din Roman în data de 30 Martie 2013.

Printr-un efort încununat de succes, credem, pornit din gândul de a ne onora cu sfinţenie trecutul muşatin al Romanului şi din generozitatea unui ideal asumat ca datorie de a fi, Editura Muşatinia reuşeşte să se implice în editarea şi asigurarea finanţărilor necesare pentru această lucrare ce ne prezintă, iată, descoperiri arheologice din timpurile medievale ale târgul Romanului, un capitol important în dezvăluirea pe baza izvoarelor arheologice a modului de viaţă al înaintaşilor noştri pe aceste locuri.

Prilejuite de lucrările de refacere a imobilului ce găzduieşte Biblioteca George Radu Melidon, săpăturile arheologice au scos la lumină dovezi noi ale vieţii meşteşugăreşti din muşatina cetate a Romanului, atestată încă de la 1392, 30 Martie, în uricul domnului Moldovei Roman I Muşat, distinşii autori ai lucrărilor de arheologie şi cărţii DESCOPERIRI ARHEOLOGICE DIN TÂRGUL MEDIEVAL AL ROMANULUI, dr. Otilia Mircea şi dr. George Dan Hânceanu, prezentând ştiinţific rezultatele muncii din tranşeele timpului dintr-o zonă centrală a Romanului care , iată, a fost benefică prin numărul de artefacte descoperite.

Moldova este acum a urmaşilor urmaşilor bravi moldoveni ai Măreţului Ştefan iar obligaţia şi datoria morală faţă de cei ce au dat nume Ţării Moldovei este, pe lângă cinstea de a purta numele muşatin în însăşi titulatura editurii lucru care ne onorează, de păstrare cu sfinţenie şi la loc de cinste a tot ce ţine de trecutul istoric, cultural şi al tradiţiilor urbei muşatine romaşcane.

Editura Muşatinia îşi pune astfel sigiliul şi dă viaţă unei noi şi importante lucrări pentru patrimoniul cultural şi istoric romaşcan ce se adaugă volumelor de până acum, îmbogăţind astfel constructiv contribuţia la viaţa culturală a cetăţii.2coperta2

p1020937

vezi şi http://www.ziarulderoman.ro/36055/targul-medieval-roman-este-scos-la-lumina/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s