Antologia Dor de Dor Ipotești 2012

coperta (1)Pelerinajul dorului de dor la Ipoteștii obârșiei lui Eminescu se vede, iată, concretizat într-o nouă și consistentă Antologie 2012 de proză și poezie, coordonată de scriitorul Marin Toma.
Spiritul spațiului rural, al basmelor și poveștilor copilăriei noastre, al tradițiilor românești autentice se regăsește în versurile poeților și în scriitura prozatorilor de astăzi, fiind definitorii pentru prezenta Antologie.
Din Dor de dor-ul Bărăganului, Marin Toma se dorește a fi un călăuzitor al talentelor scriitoricești zămislite de spațiul rural românesc actual. Pleiada de poeți și scriitori care și-au făcut muze din spiritul satului, din ethosul ce ne duce până la izvoarele artistice ale înaintașilor, completează cu succes tradițiile rostite într-un limbaj de secol XXI.
Satul este elementul sacralității românești și ca un ultim avanpost împotriva mondializării se cere păstrat cu tot ceea ce are definitoriu și arhetipal pentru pecetea neamului românesc.
Distinșii creatori prezenți în Antologia scriitorului Marin Toma trăiesc în lumea satului, visează acolo, își țes poveștile în furcile și caierele bunicilor noastre iar cântările, în ecourile văilor de munte.
Un rost al devenirii, al existenței și al transmiterii prin vers al tainelor destinelor umane. Toate aceste reverberații caleidoscopice le datorăm muncii patriotului gliei românești, ilustrului călăuzitor de slove, scriitorul Marin Toma, care în lupta sa sisifică de a păstra vie flacăra spiritualității țăranului și a universului său, își poartă crucea destinului înainte, călăuzit doar de idealuri înălțătoare.

Emilia Ţuţuianu Dospinescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s