Monica Levinger

,,În paginile volumului Bunicile de la Paltin, semnat de Monica Levinger, descoperim o amprentă a veșniciei – învățături, ce îl apropie pe cititor de ,,grădina Raiului” de la Mănăstirea Paltin, ctitorită de Părintele Justin Părvu. Cu delicatețe, timid, în tușe cromatice armonioase de lumină, chipul părintelui Iustin pășește prin timp, către noi, blând și milostiv.
,,Bunicuțele” de la Paltin, în liniștea și tăcerea aducătoare de mângâiere, ascund în suflet povești de viață, întâmplări și amintiri, suferințe și bucurii, pe care autoarea le creionează nostalgic și artistic rememorativ.

Acțiunea volumului este ,,ruptă din viațăˮ , bogată fiind în amintiri pline de încărcături sentimentale, accentul punându-se pe personaje ce se individualizează într-un plan de analiză psihologică lapidară, descrierile succinte fiind subordonate stabilirii unui contact rapid cu cititorul.
Monica Levinger, un condei discret dar profund, ne îmbogățește spiritual, sporind sensibilitatea omului față de valorile etice și estetice ale existenței, toate sub spiritualitatea ortodoxiei neamului nostru.
Armonica cuvintelor este însoțită de culoarea și grafica copertei ce poartă semnătura artistului plastic Iurie Brașoveanu”.
editor Emilia Țuțuianu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s