981397_686282558084533_5369182593412807894_oa

Dor de ducă, un volum ce descrie experiențe şi trăiri unice ce se derulează ca un vis în sufletul autorului, un volum prin care Daris Basarab se întoarce în timp, la dragostea sa pentru Africa.
Ajuns la vremea împărtăşirii călătoriilor şi întâmplărilor de o viaţă, Daris Basarab îşi aminteşte cuvintele unchiului său, cel care prin poveştile copilăriei i-a insuflat dorul de ducă, dorul de călătorie : ,,Mi-e dor de ce las, când sunt departe şi mă-ntorc ca să-mi fie dor de ce-am văzut şi mai ales, de ceea ce n-am văzut încă’’.
Volumul de faţă ne relatează călătoriile africane ale autorului cu magia şi fascinaţia unui teritoriu insolit pentru europeni, plin de mituri, eposuri şi poveşti desprinse parcă din alte lumi. Amintirile curg nestăvilite şi ne poartă pentru început în Algeria unde echipe de specialişti români lucrau în cercetări ale resurselor subsolului.
Povestea ne captivează, purtându-ne prin lumea tuaregilor şi a nisipurilor Saharei cu întâmplări, peisaje şi oameni fascinanţi. Tanzania este al doilea tărâm african unde şi-a purtat paşii autorul, o altă lume plină de necunoscut şi exotism fiindu-ne dezvăluită. Kilimanjaro, Ecuatorul, Parcul Naţional Serengeti sunt alte obiective superlative în care suntem purtaţi de amintirile povestitorului.. Periplul african continuă peste câţiva ani în Mozambic pe malul Oceanului Indian, cu alte poveşti  ale timpurilor de atunci, anii 1977, la fel de interesante ce reuşesc să ţină cititorul cu sufletul la gură.

Cu o spontaneitate şi o sensibilitate pură de a coborî în sufletele celor pe care îi întâlneşte în marea sa călătorie, scriitorul Daris Basarab ne redă relaţii şi corelaţii inedite, existente şi ascunse pentru noi.
Scrise de un povestitor înnăscut, amintirile dorului de ducă din anii tinereţilor lui Daris Basarab ne incită la lectură, descoperind parfumul călătoriilor africane şi al întâmplărilor unor români ,,evadaţi’’ din lumea comunistă care descoperă astfel un alt fel de modus vivendi în afară de comunism.

Emilia Ţuţuianu Dospinescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s