Olneofonismul

  • olnefonismulOlneofonismul

 autor Gh. A. M. Ciobanu

Liceul de Muzică prezentare Olenofonismul autor Gh. A. M. Ciobanu

Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” a fost, în 29 ianuarie 2011, gazda unui moment artistic deosebit: prezentarea celui de-al treilea volum al trilogiei „Muzica mileniului III”, semnat de reputatul profesor romaşcan Gheorghe A. M. Ciobanu, completată în mod fericit cu un recital de pian susţinut de pianistul Bogdan Măndăşescu, asistent universitar la Universitatea de Artă „Alexandru Ioan Cuza”, fost elev al Şcolii de Artă din Roman. Momentele au fost prezentate de profesorul universitar Tudor Ghideanu, de profesorul Ovidiu Trifan, de la Şcoala de Artă, şi de directorul Edi­turii Muşatinia, Emilia Ţuţuianu.

„Acest ultim volum al «Muzicii mile­niului III» este dedicat Olnefonismului şi vorbeşte despre muzica inspirată din latu­ra cosmică a existenţei noastre. Compo­zitorii îşi vor imagina această lume şi ne vor transmite şi nouă emoţiile lor”, a spus profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu.

lansare Olneofonismul de Gh. A. M. Ciobanu

Gh. A. M. Ciobanu

profesorul Gh. A. M. Ciobanu

„Astăzi prezentăm cu mare plăcere şi emoţie «Olnefonismul», al treilea volum al trilogiei, avangardiste am putea spune, «Mileniul trei pe portativ». Surpriza noas­tră, a romaşcanilor, pentru venerabilul domn Ciobanu, este invitarea a doua dis­tinse personalităţi de cultură, domnul pro­fesor universitar Tudor Ghideanu şi dom­nul Bogdan Măndăşescu, pianist la Con­servatorul „George Enescu” din Iaşi, cărora le mulţumesc pentru amabilitatea de a fi prezenţi în mijlocul nostru, care vor oferi momente speciale domnului Gheo­rghe Ciobanu. Dacă sute de comunicări, însoţite de demonstraţii muzicale, au încîntat de-a lungul anilor elevii, studenţii, determinîndu-i în mod discret să înţeleagă bogăţia spiritua.lă a creaţiilor aparţinînd clasicilor, romanticilor şi contemporanilor, ce avem sub ochii noştri acum, volumul «Mileniul trei pe portativ», este un unicat, aparte de Muzică şi unele Arte telurice, care sînt după chipul şi sensibilitatea noas­tră, noi cei cu picioarele pe pămînt, şi con­topiţi armonic, trup şi suflet de spaţiul de lîngă noi al Planetei. Mărturisesc că m- am simţit onorată cînd autorul a preferat publicarea operei domniei sale la Editura Muşatinia, pentru că astfel de lucrări apar de regulă la edituri de specialitate. Vă mărturisesc că am muncit mult la aceste lucrări, pentru a reda cît mai corect opera autorului. Ii mulţumesc, pe această cale, şi domnului Iosif Haidu, pentru frumoasa copertă realizată la cele trei volume de faţă”, a spus în prezentarea lucrării, direc­torul Editurii Muşatinia, Emilia Ţuţuianu. Cele trei volume semnate de profesorul romaşcan nu se vor regăsi pe rafturile li­brăriilor. Profesorul Ciobanu a luat decizia de a dona toate volumele universităţilor de artă şi bibliotecilor din ţară. Evenimentul de suflet de la Şcoala de Artă a atras foarte mulţi romaşcani iubitori de muzică şi de frumos, facînd ca sala de festivităţi a şcolii să devină neîncăpătoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s