• album de pictură Constantin BârjoveanuCOPERTAALBUM

                                            ” La Muzeul de Artă din Roman în 3 mai 2003, a fost vernisată expoziţia comemorativ a artistului  romaşcan Constantin Bârjoveanu – parte integrantă a valorilor spirituale ale străvechei aşezări de la confluenţa Moldovei cu Siretul. Evenimentul a coincis cu lansarea unui album ce conţine reproduceri ale lucrărilor artistului şi a volumului de versuri „Pegasul dă cu copita”, pe care autorul l-a lăsat în faza de manuscris. Ambele lucrări au fost tipărite la tînăra editură romaşcană „Muşatinia”, prin grija deosebită a soţiei artistului, Profira Bârjoveanu, care nu a lăsat să se risipească nimic din ceea ce pictorul, graficianul, poetul şi jurnalistul a realizat în timpul vieţii.
             „Organizarea unor astfel de expoziţii intră în firescul lucrurilor”, a apreciat profesorul losif Haidu. „Este de datoria noastră să omagiem, astfel, oamenii care şi-au adus contribuţia la îmbogăţirea spiritualităţii romaşcane. Constantin BÂrjoveanu este un nume în Roman despre care nu trebuie să vorbim la timpul trecut”. Toţi cei prezenţi, fie că l-au cunoscut în timpul vieţii, fie că au luat contact doar cu lucrările sale, au ţinut să-şi exprime admiraţia faţă de personalitatea complexă şi polivalentă a lui Constantin Bârjoveanu. „A fost un artist care, de-a lungul anilor, a ştiut să-şi păstreze personalitatea, echilibrînd graţia cu ironia, pitorescul cu visarea, astfel încît universul său stilistic să fie unitar şi pe deplin închegat”, a apreciat directoarea Muzeului de Artă, profesor Minodora Ursachi, gazda evenimentului.”

„In panteonul marilor artişti ai urbei romaşcane, mânuitori ai penelului şi culorilor, se află şi maestrul Constantin Bârjoveanu. Despre personalitatea sa se poate spune că poartă în sine toate minunăţiile şi darurile artei percepute de om pe pământ şi în cer. Opera lui este mărturia unei mari iubiri. Indiferent ce a pictat, creaţiile maestrului Bârjoveanu cuprind un limbaj distinct, autentic, vibrant, artistul definindu-se, fără îndoială, un pictor al bucuriei şi al speranţei. Maestrul Bârjoveanu (…) a fost omul care a marcat timpul său, înmulţind cu prisosinţă talanţii şi darurile cu care l-a înzestrat Dumnezeu. „  ÎPS Ioachim Băcăuanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s